Zangles

Zangles is mogelijk in Den Haag in de privépraktijk (contact in de menustructuur) of in Dordrecht bij Dubbelsteyn

Zangles is niet alleen een fijne hobby en een goede ondersteuning zijn voor koorzangers, zangles kan ook een leuke manier zijn om andere dingen te oefenen die met de stem en ademhaling te maken hebben. Hierbij kan je denken aan openbaar spreken, algehele ontspanning en controle over adem en stem bij milde angstklachten. Natuurlijk is het in alle gevallen belangrijk dat je van muziek en van zingen houdt.

Zingen doet bijna iedereen. Omdat het gewoon heel erg leuk is natuurlijk. Galmen in de douche, meeblèren met de radio, zingen in een koor of als solist, zingen is bijna even natuurlijk als lopen.

Toch valt er nog heel veel aan de natuurlijke stem te verbeteren of verfraaien.

De stem is een ingewikkeld apparaat van spieren, die we niet allemaal direct kunnen controleren. We kunnen aanleren welke spiergroepen de stem beïnvloeden, zodat we uiteindelijk een mooiere toon kunnen produceren, zonder dat we de stembanden forceren en schor worden.

Vanzelfsprekend staat de muziek centraal; we kijken naar tekst en voordracht, dynamiek en klank en zingen meerstemmig.

Ik ben zelf klassiek geschoold en verder gespecialiseerd in muziek uit de renaissance en baroktijd en mijn zanglessen zijn dan ook gebaseerd op de klassieke zangtechniek.

De zangles begint met een aantal ademoefeningen, gevolgd door een aantal oefeningen voor de stem. Deze dienen zowel als warming up, als om de techniek te oefenen. Na ongeveer 20 minuten gaan we verder met de muziek; liedjes, aria’s of koorpartijen. Hierin proberen we dan toe te passen wat je in de oefeningen geleerd hebt.

Alles bij elkaar duurt een zangles bij mij minimaal 45 minuten of zelfs (liever) een uur.

De privépraktijk is gevestigd in taalschool Scanditaal aan de Van Speijkstraat 3 in Den Haag. De uurprijs bedraagt €60,50 incl. 21% BTW. De lessen worden per 5 lessen vooruit betaald, de lessen moeten binnen 3 maanden gebruikt worden.

Afzeggen en een nieuwe afspraak maken kan als de les minimaal 24 uur vooraf wordt geannuleerd. Bij minder dan 24 uur is lesgeld verschuldigd.

Losse lessen zijn mogelijk, maar alleen per uur voor 68 euro incl BTW.

Een vrijblijvende proefles van 30 minuten is eenmalig mogelijk.

Advertentie